Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
halina manka grzegorz zawadzki rasto dolix Karolina Karolina Dawid Dlugon Natalia21 lennox Ola83 (5269 niezalogowanych)
1319 Postów
zdzicho dobry
(powiatowy myśliciel)
Maniak
od razu żeby uświadomić to napiszę że za darmo w Norwegii to jedynie mogę zrobić kupę

chociaż ostatnio zastanawiam się czy czas podczas siedzenia w kiblu i s//ra//niu nie wpisywać jako czas pracy , bo czasami dość długo mi zajmuje załatwianie się .

czyli przerwa na posiłek , oraz pójście do kibelka od razu liczę jako 1,5 godziny pracy + oczywiście dojazd z pracy i powrót też liczę jako pracę , do tego dochodzą pieniążki za pokonane kilometry .

czyli w sumie faktycznie praca wychodzi mi może 2 godziny dziennie

i po hu///j się stresować
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-6  
Odpowiedz   Cytuj
55 Postów
Nowicjusz
Gratuluje podejscia .. napisalem jak ktos zainternesowany to wie co robic....

A co do posta to zle zinterporetowales go trzeba czytac ze zrozumieniem ... a nie rozumiec co sie czyta
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
powiatowy myśliciel napisał:...czyli w sumie faktycznie praca wychodzi mi może 2 godziny dziennie
Toś Mnie rozbawił , aż trochę wytrzeźwiałem... tak i z nerw , jak i ode ankoholu ...!!! .
I tak właśnie zachowują się Norgi... , nie ważne czy ma potrzebę czy też i nie ! .
Statecznie i spokojnie idzie do kibla , nawet pięć razy na dniówkę i w dupie ma , to czy robota idzie do przodu , czy też stoi bo , On akurat siedzi w -WC-.
A polaczek potrafi wstrzymać ponad miarę i ździebko popuścić , niż pójść i zrobić spokojnie to co żąda NATURA ... / bo a nuż brygadzista zobaczy zapisze i zwolni /...
Żałość ...i nic więcej
.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:8  
Odpowiedz   Cytuj
1444 Posty

(Anna82)
Maniak
Jak juz to raczej "zainteresowany"
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-6  
Odpowiedz   Cytuj
167 Postów

(miodopłynny)
Stały Bywalec
gabriel napisał:
powiatowy myśliciel napisał:...czyli w sumie faktycznie praca wychodzi mi może 2 godziny dziennie
Toś Mnie rozbawił , aż trochę wytrzeźwiałem... tak i z nerw , jak i ode ankoholu ...!!! .
I tak właśnie zachowują się Norgi... , nie ważne czy ma potrzebę czy też i nie ! .
Statecznie i spokojnie idzie do kibla , nawet pięć razy na dniówkę i w dupie ma , to czy robota idzie do przodu , czy też stoi bo , On akurat siedzi w -WC-.
.

I tak właśnie upadają cywilizacje.
Upadek można mierzyć na różne statystyczne sposoby; również ilością czasu poświęconą w kiblu per 24 godziny. To tylko kwestia czasu kiedy pojawi się cierpki ożywczy wiatr z Dalekiego Wschodu.
/ot, taka sobie niezobowiązująca bezalkoholowa refleksja przyweekendowa/.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
miodopłynny napisał:I tak właśnie upadają cywilizacje. ...
Pieprzysz jak potłuczony... a co najgorsza jak sam piszesz robisz to na trzeźwo ...
---
Ja pisałem o życiu TU ... i TERAZ... i o zachowaniu Tubylców w dniu pracy na budowie .
---
A Ty dziamdziolisz drobne kawałki o górnolotnym niebie ...
---
Niemniej prawdą jest niezaprzeczalną .... , że wszystko ma swój początek i koniec ...
Na który mamy mały wpływ ... jak chociażby ...Nasze Narodziny i Takaż Nasza Śmierć ...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
1319 Postów
zdzicho dobry
(powiatowy myśliciel)
Maniak
mam to gdzieś na prawdę gabriel

czym wytłumacz mi różnimy się od norwegów ?? ,bo ja nie widzę różnicy

kwestia podejścia do sprawy -- w tym przypadku do pracy

i co z tego że ktoś zapier....dala non stop te 8 godzin dziennie czy nawet więcej , i pruje sobie ,,flaki,, w całkiem obcym kraju a na koniec tygodnia nie może sobie na dupkę usiąść po całym tygodniu zapier....

po co ?? i za co ??? czy pieniądz to wszystko ??? otóż pieniądz nie jest celem tylko środkiem

jeśli ktoś obrał sobie pieniądz za cel to współczuje

pracuję tu wystarczająco długo żeby przyzwyczaić się to takiego trybu bycia , wszystko co mi potrzeba by tu żyć to już osiągnąłem , jak ten na górze da to być może i będzie tego więcej

skoro ktoś ma takie podejście do pracy to ja także

pan miodopłynny nawet nie wie o czym napisać to pisze o jakimś upadku cywilizacji

i gdyby w ogóle miał jakiekolwiek pojęcie na temat tego kraju to na pewno tak by nie napisał

póki co ta ,,cywilizacja,, panie miodopłynny jeszcze nie miała problemów czy za mną czy z tobą i z innymi co przyjeżdżają do tego kraju , i jakoś powiedziałbym radzi sobie bardzo dobrze . I nawet jeśli przyjedzie tu jeszcze tu twoja ciotka , czy babcia to to także nie przyczyni się do upadku ,,cywilizacji,,

weź człowieku się ogarnij , wiem że weekend to potrafię i to zrozumieć
chyba że mam to uznać za dobry dowcip ???
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
55 Postów
Nowicjusz
no i tak od sprzatania doszlismy do platnej kupy podczas pracy Chcialbym pogratulwac wszystkim
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
167 Postów

(miodopłynny)
Stały Bywalec
gabriel napisał:
A polaczek potrafi wstrzymać ponad miarę i ździebko popuścić , niż pójść i zrobić spokojnie to co żąda NATURA ... / bo a nuż brygadzista zobaczy zapisze i zwolni /...
Żałość ...i nic więcej
.

Fioletowy kolego, po pierwsze pochamuj /z premedytacją piszę przez "ch"/ język, bo jak wytrzeźwiejesz będziesz musiał się tu jutro pojawić w postaci broom feie i sam siebie uczyć forumowej kultury
Właśnie może dlatego, żeś schlany nie zapamiętałeś tej jednoznacznie oceniającej kwiecistej końcówki. W sposób jednoznaczny nawołujący do srania po parę godzin w ramach pracy. I nikt mi nie wmówi, że to nie jest chore.

A wracając do tematu: sorry, ale czasy i uwarunkowania zmieniają się szybciej niż za Jezusa /no chyba, że jako archanioł jeszcze w tamtych czasach żyjesz/. Wystarczy porównanie: ile trwała świetność Rzymu, a ile USA /choć nie chciałbym być złym prorokiem/.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
167 Postów

(miodopłynny)
Stały Bywalec
DOE napisał:
no i tak od sprzatania doszlismy do platnej kupy podczas pracy Chcialbym pogratulwac wszystkim

Można się do tego przyzwyczaić
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok